måndag 26 november 2007

Baconkyckling med kantareller



Vilken middag! För många år sedan så lagade jag en liknande rätt och tappade bort receptet. Fick för mig att göra en förnyad variant. Så här mumsigt blev det! Super-gott jag lovar! Inte ens maken klagade över att vingarna snart växer ut på ryggen av alla kyckling.




Baconkyckling med kantareller

1 pkt bacon
3 kycklingfiléer
15 cm skivad purjolök
en näve strimlade basilikablad
1 skivad tomat
1 dl riven ost
lite grillkrydda

Sås:
1 pkt
kantarellost
1 tsk sambal oelek
½ buljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl grädde

Stek bacon i små bitar. Fräs purjolöken på slutet. Stek filéerna. salta och peppra + lite grillkrydda. Skiva filéerna. Lägg skivorna + basilika i en ugnsfast form. Purjofräset över. Koka ihop - vispa såsen, smaka av med mer salt om det behövs. Häll såsen över. Lägg skivad tomat och riven ost överst. Gratinera i ugn - 200 grader i 20 minuter.

Vi hade...vågra knappt säga det - friterade pommes till. Rysligt gott och onyttigt. Jag ska inte skylla allt på min pajade tumme bara lite. Det är en aningen knöligt att skala rotfrukter. För rotfrukter och potatis i ugn hade varit perfekt!



2 kommentarer:

Anonym sa...

åh vad gott det såg ut :) ibland måste man lyxa til ldet .)

annamaria sa...

Ja absolut! Mysmat är väldigt viktigt!