Årets sista Cyberkock-tävling är som sagt igång och den ordnas av lata mamman. De ingredienser som måste finnas med är: saffran, fikon, kalkon och västerbottenost. Det finns massor av gott att göra med dessa ingredienser. Så här blev mitt bidrag denna gång.
Fikonfyllda saffrans scones med västerbottenost och kalkon
12 scones
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 dl flytande margarin eller 100 g smält smör
4 dl filmjölk
½-1 pkt saffran
6 finhackade torkade fikon
4 dl filmjölk
½-1 pkt saffran
6 finhackade torkade fikon
1 dl i smten + ½ dl fördelat på - finriven lagrad Västerbottenost
2 msk sesamfrö
Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Rör ner matfett, filmjölk, ost, fikon och saffran. Rör till en smidig smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar, strö sesamfrö och ost på sconesen. Grädda i mitten av ugnen ca 13 min.
Fyllning:
Skivad rökt kalkon
Ruccola Sallad
Tomat och gurka
Kesoröra:
½ burk keso
5 cm finstrimlad purjolök
1 Mosad avocado
salt och vitpeppar
Blanda. Smaka av med salt och vitpeppar.
Dessa juliga scones serveras med fördel till varm god Glögg eller ett gott te.
5 kommentarer:
Men gud vilken fantasi du har! Ser ju hur gott och läckert ut som helst!!Mums filibabba säger jag bara:)
Vilken vinnande kombo!! bra jobbat! Det ser verkligen riktigt gott ut!
Jag instämmer, det ser gudagott ut !!
Brieosten som du beskriver låter fantastisk, olyckligt nog så uppskattar min mage inte det på samma sätt som jag. Har du också problem med det? Måste ju innehålla en del laktos.
Tyvärr har jag inget recept till cyber kocken den här gången, jag tror inte jag hinner klura åt något heller.
Cornelia sover dåligt på nätterna, denna envisa jäkla hosta !!!
Men men...
*stor kram*
Så enkelt och så gott....Jag håller tummarna för dig.
Tack snälla allihop för så mycket beröm. Blir ju generad....jag hoppas nu bara att det är fler som lämnar bidrag!
Skicka en kommentar