söndag 16 december 2007

Julig Chutney





Till varje jul så försöker jag hitta en ny lite annorlunda rätt men som ändå är väldigt julig. Givetvis så tar jag också bort en annars hade vi snart varit upp i 100 rätter. Denna lilla chutney tillhör dem som har fått stanna. Så fräscht och gott till julmaten.

Julig Chutney

2 äpplen
1 rödlök
50 g smör
1 klyfta rödkål
1½ dl kycklingfond
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av ½ citron
1-2 msk råsocker
½ tsk salt
½ tsk kanel

Skär äpplena i klyftor. Strimla löken tunt. Strimla kålen. Fräs allt i smör i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt fond, sambal oelek, citronskal och saft, råsocker, salt och kanel. Låt allt koka 10 minuter. Servera chutneyn varm eller ljummen till skinkan och köttbullarna. Jättegott!

1 kommentar:

Dubbelörn sa...

Nu finns recepten på lax o ostkräm ute på min blogg.

Kramar