Hemmagjorda godsaker är både roligt att ge och få. Ett utmärkt exempel på detta är en vacker burk, för egen del så blir det en gammal konserveringsburk med diverse inläggningar.
Pepparkakor funkar också alldeles utmärkt! Denna lilla inläggning hinner du göra idag - "dan före dopparedan"!
Inlagda soltorkade tomater, fetaost, oliver och vitlöksklyftor
1 hel vitlök
300 g tärnad fetaost
lite färsk oregano(fungerar med torkad också)
lite färsk timjan(fungerar med torkad också)
1 påse soltorkade tomater
150 g gröna och svarta oliver
5-7 dl olivolja
Dela och skala vitlöksklyftorna. Förväll de i saltat vatten några minuter. Värva tärnad fetaost, vitlök, oliver, kryddor och tomater i den vackra burken. Häll på olja så att det täcker. Förvara burken mörkt och svalt. Olivoljan kan bli grumlig av kylan. Det grumliga försvinner dock efter några minuters rumstemperatur.
Denna goda inläggning passar utmärkt till sallad, ostbrickan eller som gott snacks till drinken…
Inlagda soltorkade tomater, fetaost, oliver och vitlöksklyftor
1 hel vitlök
300 g tärnad fetaost
lite färsk oregano(fungerar med torkad också)
lite färsk timjan(fungerar med torkad också)
1 påse soltorkade tomater
150 g gröna och svarta oliver
5-7 dl olivolja
Dela och skala vitlöksklyftorna. Förväll de i saltat vatten några minuter. Värva tärnad fetaost, vitlök, oliver, kryddor och tomater i den vackra burken. Häll på olja så att det täcker. Förvara burken mörkt och svalt. Olivoljan kan bli grumlig av kylan. Det grumliga försvinner dock efter några minuters rumstemperatur.
Denna goda inläggning passar utmärkt till sallad, ostbrickan eller som gott snacks till drinken…
1 kommentar:
Men hur gott lät inte det då?? :)
Skicka en kommentar