söndag 3 februari 2008

Paradiset!


Nu är man då tillbaka i verkligheten. En härlig helg i stugan - vårt eget lilla paradis. Snödroppar som blommar, eld i kaminen, räfsa lite löv på tomten, gå en tur ner till havet (100 meter) underbart helt enkelt!

I går lagade jag en fläskfilé-gryta. I stugan är inte kryddutbudet gigantiskt så här års kan jag meddela så det får bli gryta "man tager vad man haver". Fläskfilé, morötter, färska champinjoner, vitlök, lök, lätt creme fraiche, timjan och dragon. En liten skvätt rödvin också. Gott blev det. Hittade dessutom en låda glass i frysen från en lokal glasstillverkare. Otto och glassfabriken tror jag den heter. En päronglass med chokladrippel i - supergod om man gillar pärontopp - alla som ätit pärontopp vet hur jag menar. Barnglass skulle nog de flesta säga - strunt samma vi gillar den allihop!

Förresten - jag var tvungen att köpa en "svamp-panna". Dvs en matlagningsgrädde med svamp-kryddpasta i locket. Som laktosintolerant får det bli bara kryddan och sen en laktosfri matlagningsgrädde. Denna krydda - fy säger jag...vedervärdig smak. Jag smakade den - ur burken, hällde inte i den alls i grytan. Kryddan smakade bara fusk. Inget äkta. Nej krydda själv - det blir mycket godare.


Tack för alla era kommentarer - det får helt enkelt bli vit bakgrund.

3 kommentarer:

Malin sa...

Hej

Vad mysigt att åka till stugan!
Har du sett min nya blogg?
Jag fick besök av en Sara idag som hade din sida länkad från sin blogg.
Världen är liten.
Jag berättade att vi kännt varandra typ hela livet:-)
Kram och hälsa familjen

Johanna sa...

Halvfabrikat är för det mesta helt vedervärdigt tycker jag! Det är inte många som kommer innanför min kylskåpsdörr. Härligt med stugvistelse! Jag åker hem till skogen på sportlovet - lääängtar!

Sara sa...

Vet du vad ? Idag i affären så stod jag och kollade på en päronglass med chokladrippel som jag tyckte såg så väldans god ut. Så kom jag och tänka på den glassen ni ätit och nu när jag kommer hem och kollar så ser jag att det är samma, också från Otto. Den ska jag köpa hem någon gång !! *kram*