onsdag 6 februari 2008

Årets kock - vinnarreceptet!

Juryn föll för hans Citronsyrade säsongsgrönsaker med murklor, pressad kål samt selleri- och hasselnötscrème. Tom Sjöstedt vann årets kock och enligt intervjuerna så var det grönsakerna han vann med - mängden grönsaker i förhållande till köttet. För min egen del så låter det underbart alltihop. Hela rätten:

”Citronsyrade säsongsgrönsaker med murklor, pressad kål samt selleri- och hasselnötscrème. Serveras med sylta på märgpipa, krispig oxfilé och rödvinssky smaksatt med brynt smör”

Rätten som lagades av ingredienserna i den okända varukorgen blev så här:

"Variation på kål med crème på kålrot smaksatt med brynt smör, äggrulle med löjrom, dinkelstekt siklöja samt pepparrotsbuljong”."

Ja tack det skulle sitta fint på fredag kväll.

Inga kommentarer: