söndag 9 juni 2013

Italienarens köttfärssås

Ja, som ni vet så var vi på besök hos Smålands italienare i Alvesta på mors dag. Dottern åt såklart Spagetti Bolognese. Italienaren delar glatt med sig av sina recept - fast i ärlighetens namn så tror jag minsann att detta var hans frus skapelse - för hon fyllde i när han började berätta. Jag är rysligt förtjust i olika sorters köttfärssås. Den här varianten var såååå god. Inte en enda kunde lyckas hitta bitarna av selleri - så vips hade dem ätit det utan och blinka. I andra varianter av Bolognese är det väldigt många olika ingredienser, den här är det rätt få men ändå så god! Självklart får den koka i gamlamorfars gamla stekgryta!

Här äter vi gärna Barillas pasta - när vi inte köper från italienaren förstås. Vilken pasta gillar du bäst?

Pssst....glöm inte rösta på mitt Grillrecept i ICA´s Grillmästartävling, klicka på bannern nedan. Du kan rösta 1 gång/dag!

Italienarens köttfärssås

500 g blandfärs
1 burk krossade tomater - och ja även han sålde MUTTI tomater.
1 finhackad gul lök
2 finhackade morötter
2 finhackade selleristjälkar
1 msk buljong eller 1 buljongtärning (kött eller grönsak)
2 dl vatten
½ tsk torkad basilika
salt och vitpeppar

Till servering
Spagetti (jag gillar Barillas bäst)
Riven Parmesanost
Färsk basilika
Svartpeppar

Fräs lök, morötter och selleri. Tillsätt färsen och stek. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt övriga ingredienser, sjud minst 1 timme under lock. Tillsätt mer vatten om det behövs.
bloggtavling-widget-v4.png Vad brukar du ha på grillen? Fisk passar utmärkt på grillen, varför inte testa på att grilla lax? Hitta recept och tips på ICA.se!

Inga kommentarer: