onsdag 28 augusti 2013

Gräddig Rotfruktssoppa

 
Jag gillar verkligen soppor i alla de former! Sen är det nog faktiskt så att jag måste ha ett gott bröd till. Såklart inte nödvändigt....eller förresten jo kanske. Morotsrutor med en ostskiva på är alldeles perfekt till denna lena och goda soppa. I ärlighetens namn så var både barn och make lite tveksamma till slät soppa men dem slapp inte undan. Minsta tösens (6 år) omdöme: "Godaste soppan du lagat mamma".
 
Så prova slät soppa, mustig, gräddig och riktigt god.
 
Gräddig Rotfruktssoppa
 
300 g rotfrukter i små bitar (rotselleri, kålrot och morot)
1 strimlad purjolök
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde
salt och vitpeppar
cayennepeppar
 
Fräs rotfrukter och purjolök i smör i en gryta utan att ta färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar, sjud tills allt är mjukt. Mixa helt slätt. Koka upp och tillsätt grädde, smaka av med salt och vitpeppar. Sjud 5-10 minuter till.
 
Servera med en gnutta cayennepeppar och ett gott bröd.  
 

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Rotfruker är verkligen som gjorda för soppor! Vad gott med lite het krydda också. Jag brukar ha en skvätt vitt vin i också, men den smaken är kanske inte så barnvänlig...

annamaria sa...

Precis Fröken dill! Vitt vin ska jag ta nästa gång, som en förrätt med lite handpillade räkor i, mums!