söndag 16 september 2007

Kantareller...vilken lyx




Maken och sonen tog en tur med fyrhjulingen och hamnade hos herr kantarell och hans familj. Söndagsmiddagen fick bli en kycklingvariant - en trevlig blandning mellan Sverige och Italien. Stekt kycklingfilé med kantareller, champinjoner, soltorkade tomater och till detta en god och krämig Risotto med färsk spenat.




Svensk Kyckling med Italiensk touch 6 pers.




1 kg kycklingfilé


salt och svartpeppar




2 nävar kantareller


2 nävar champinjoner


6 soltorkade tomater -inlagda i olja


7 strimlade basilikablad


1 msk mjöl


2 dl grädde


1 dl mjölk


125 gr mozarella




Skär filéerna i mindre bitar. Stek i lite olja, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. Stek svampen, salta och peppra. Pudra över mjölet, häll på grädde och mjölk. Lägg tomaterna och basilikan på kycklingen. Häll svampsåsen över. Mozarella på toppen. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.




Servera med följande smarriga Risotto




1 gul lök


1 dl olja


4 dl arborioris


2 dl vitt vin


1,3 liter kycklingbuljong


2,5 dl riven ost - västerbottenost, parmesan...


salt och svartpeppar


1 näve färsk spenat




Finhacka löken. Fräs den i olja - så den blir blank. Tillsätt riset frås det i ca 2 minuter. Häll i vinet och låt det koka bort helt. Tillsätt sedan några dl av buljongen, rör sakta tills det kokat in, tillsätt sedan 1 dl buljong i taget under sakta sjudning och ständig omrörning. När all buljong är använd - tillsätt osten och spenaten och salta och peppra efter detta om så behövs.
Ha det!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låer smasken...svårt att finna de små rakarna (kantarellerna) när man letar! Kanske kan få lite tips om det med. Fin sidan:)

Anonym sa...

Hej Anna,
Hittade en liten länk till din blogg på Lisas blogg och var bara tvungen att kika in en sväng. Vilka goa recept, tror jag kommer att kika in och få lite inspiration om det är ok!
Hoppas allt är bra med er!
Kram
Mia i Karlskrona

Anonym sa...

Hej igen!
Vill bara tacka för ett bra recept, testade det idag, men fick ändra lite för jag hade bara vanlig ost, men det blev gott ändå! Även Amanda glufsade i sig med god aptit!

Anonym sa...

Hej!
Vilket smarrigt recept. Skall nog ta och testa det någon dag. Kanske till och med min kära kräsna man skulle gilla det. ( du vet vad jag menar hi hhi)
Hur som helst så är det han som har hittat de få kantareller som jag har i min frys.
Kram carita