måndag 24 september 2007

Soppa med bönorna
Tjejkväll med Malin och Linda och även dotter Gina fick vara med bönorna denna kväll. (Marcus och Max fick också njuta av den goda maten) Så lyxigt...få komma till Malin och bli bjuden på varm gosig soppa och bröd när det börjar bli kallt och ruggigt ute. Alldeles jätte-härligt. Prata massa skvaller, nja kanske inte skvaller men det som har hänt sen sist kanske....


Malins goda soppa 4 p


200 g kräftstjärtar i lag

400 g kräftost

3 msk fiskfond

6 dl vatten

½ dl vetemjöl

3 dl vispgrädde el creme fraiche

dill

2 msk margarin

salt och vitpeppar


Smält margarinet, häll i mjölet och vispa. Späd med buljong under vispning. Tillsätt kräftost, grädde och klippt dill. Sjud 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg sist i kräftstjärtarna - värm någon minut. Obs soppan får inte koka för då blir kräftorna sega.


Servera soppan med ett gott bröd och massor av tjejsnack!
Örtbrödspinnar 6 st


2 skivor landgångsbröd

1 dl olja

2 krossade vitlöksklyftor

3 msk finhackad persilja

salt och grovmalen svartpeppar


Kantskär brödet. Blanda olja, vitlök, persilja och kryddor. Pensla bröden med oljan runt om. Gratinera i ugnen i 225 grader tills bröden fått fin färg.
Så bjud nu hem damerna eller varför inte en grabb-kväll???
Hej svejs

1 kommentar:

Eva Götharson sa...

Hej Anna!

Detta är Eva i Karlskrona som är inne och tittar på din fina blogg :-) Vad kul med alla recept. Ni verkar ha det så bra! Så stor Molly har blivit. minns henne som en liten febrig halvårs bebis på Lisas 25 års ? fest :-)

Må så gott! Många kramar från mig