torsdag 12 juni 2008

Grilla kycklingfärs!



Nu äntligen har jag köpt den! Kycklingfärsen!!! Har faktiskt aldig provat den förrut - har du?

Krydda upp den ordentligt och så på grillen - så härligt saftigt god biff. En fräsch sallad med mangobalsamvinäger-dressing på. Ljuvligt!

Vi ska fira skolavslutning och sen bär det av till stugan i morgon! Vår minsta lilla älskling fyller 1 år i morgon - det går för fort!!! Mamman hänger inte riktigt med. För att inte tala om den store lunsen som fyller 10 år om ett par veckor.

Min kycklingbiff
4-5 p

800 gr kycklingfärs
1 ägg
7 mortlade torkade limeblad( jag silade dem också efter det)
½ dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finklippt persilja (stå inte och skär - använd saxen supersmidigt!)
1 dl finklippt gräslök
salt och vitpeppar

Blanda allt. Forma till stora biffar. pensla dem med soja och olja. Grilla dem på aluminiumfolie.

Servera med valfri potatis och en härlig sallad.

Min grill-sallad

Tomater
Rödlök
Purjolök

Eller tar du vad du har hemma!

Dressing
Mangobalsamvinäger
olja
salt och peppar

Blanda dressingen och häll över salladen. Smaka av tills det smakar bra!




13 kommentarer:

Hanna sa...

Jag har sagt jättelänge att jag måste testa kycklingfärs, men det har som inte blivit av. Måste ta och göra det snart.

annamaria sa...

Ja gör det! Jag har precis sagt som du hur länge som helst men jag kom till skott till slut!

lina sa...

Kycklingfärsen är underbar! Tyvärr är den väldigt svår att hitta i butikerna här omkring. Enligt butiksägarna beror det på att hållbarheten är kortare.

Anonym sa...

Låter jättegott. Dessutom kan jag få användning av vår gräslök som håller på att ta över smultronlandet...

Men - varför grilla på folie???

annamaria sa...

Jag tycker folie funkar bra till just färs på grillen. Det fastnar inte då. Har du provat grilla färs utan folie?

Anonym sa...

Jag har aldrig grillat kycklingfärs, vare sig med eller utan folie.

Däremot vanlig nötfärs till hamburgare grillar jag väldigt ofta utan folie. Inga problem med att det fastnar.

Tricket är att inte vända för tidigt. Om man försöker vända dem och de verkar sitta fast, så är det bara att lägga på locket igen och låta de gotta sig nån minut till.

Man kan säga att biffarna själv talar om när de är redo att vändas.

Anonym sa...

har också hört att kycklingfärsen ska vara riktigt god. jag håller mig dock till vegefärsen :)

Anonym sa...

Aldrig provat och inte sett färsen i affärerna här heller(2 st!!!)
Visst vill man stanna tiden ibland?
Men alla åldrar har ju sin charm, utom flyttahemifrånåldern .....

annamaria sa...

johncj: Jag har också grillat nötfärs utan men däremot fläskfärs i de grekiska färsbiffarna med folie. det funkar säkert precis som du skriver!!! Du får testa.


Hur är vegefärsen då natz? är den god - har aldrig provat.

Karin: det är Kronfågels färs - fråga och be dem beställa. Kul att testa något annat tyckte jag.

Anonym sa...

Japp, jag har tesat, gjorde köttfärslimpa av det. Tyvärr är det sällan mi butik har det hemma, vilket är lite synd det är ju så gott!

annamaria sa...

Vad härligt! Då kanske jag skulle testa det nästa gång. Det är likadant här, färsen finns bara i ibland.

Anonym sa...

Jag har läst att man kan göra egen färs genom att mixa kycklingfiléer. Jag ska testa det idag. Därför jag letar såna recept :)

Anonym sa...

(Senaste Emman är en annan än den första som kommenterat här!)