lördag 18 maj 2013

Bankad biff på grillen


Grilla en hel bit biff på grillen är inte dumt alls men nu var vi sugna på skivat kött. Det räcker dessutom till många. Hel biff säljs ofta rätt billigt. Just bankat kött blir så himla gott, mört och fint. Grilla snabbt när grillen har hög värme. Lägg på ett fat och täck med folie en stund innan servering, skär sedan upp i mindre bitar. Sjävklart är det gott med marinad - men inte nödvändigt när det är så fint kött som bankad biff. Då räcker det med lite salt och peppar.

Bankad biff på grillen

En hel bit biff 
Valfri marinad ( här är ett tips)
Salt

Ta bort kappan (fettkappan). Skär köttet i tjocka skivor. Banka varje skiva så den blir ca 0.5 cm tjock. Lägg den i marinad. Gärna dagen innan. Krydda med salt precis innan grilldags.


Inga kommentarer: