onsdag 22 maj 2013

Rabarberpaj med vit choklad

På tal om paj som inte ger disk... den här pajen ger ännu mindre disk. Så god med den vita chokladen och syrliga rabarbern. Receptet hittade jag i nya numret av Buffé. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig. Tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen.

Rabarberpaj med vit choklad

400 g skivad rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g vit choklad
75 g kylskåpskallt smör

Sätt ugnen på 200°C.
Skiva rabarbern. Lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och blanda
runt. Fördela socker, mjöl och havregryn över rabarbern. Det är viktigt att strö
över i just denna ordning. Riv över den vita chokladen. Täck allt med smör
hyvlat med osthyvel. Grädda i ca 20 minuter.
 

 

 

2 kommentarer:

Katarina sa...

Vilken god paj, rabarber som är så gott!

annamaria sa...

Ja supergod och så lättbakad!