Ännu mer Vår och sommarmat på gång!
Antingen en vardagsfavorit till potatisallad eller en god potatisgratäng men också helt perfekta små kycklinginnerfileer till vårens goda bufféer, student, kalas eller bara till fredagsmyset. Förbereds dagen innan eller ett par dagar innan. Om man vill så kan dem göras helt klara och sen frysas inför det kommande studentkalaset.
Sötkryddiga kycklinginnerfileer
ca 800 gr kycklinginnerfiléer
salt och vitpeppar
Stek filéerna helt färdiga, krydda med salt och peppar. Lägg dem varma filéerna i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Kyl.
Marinad:
1 dl olja
1 dl sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk soja
1 msk grillkrydda
½ pressad lime
½ msk paprikapulver
finhackad persilja
Blanda allt och häll över kycklingen.
Servera med extra persilja och citron/lime.
2 kommentarer:
Vilken rolig variant att marinera efter tillagningen! Och inte några konstiga ingredienser heller! Me like!
Ja och så smidigt att kunna föreberda flera dagar innan om man vill.
Skicka en kommentar