lördag 20 juli 2013

Söndagsmiddag - Pannbiff med lök!

 
 
Söndagsmiddag!

Ja jag erkänner, vi är en färsälskande familj. Det har ni säkert redan upptäckt. Vanliga hederliga biffar med stekt lök och inlagd gurka. Mums! När jag gör biffar så steker jag i regel på en större mängd fläskfärs, just det fläskfärs. Min mormors recept. Har dock använt blandfärs som också fungerar bra. Jag tycker dock att fläskfärsen ger lite saftigare biffar.

Godaste såsen: Skölj gärna ur pannan med en skvätt vatten efter varje stekning och häll över i en gryta. Sen tillsätter jag en buljongtärning, salt och vitpeppar, 2-3 dl grädde, 2 msk kinesisk soja och en mjölredning. Sjud 10 minuter. Klart!

Löken steker jag långsamt, avsluta med ett par nypor strösocker, klart!

Nu börjar det bli dags för Västeråsgurkor. Jag har 3 burkar kvar av förra årets inlagda. Snart dags för ny inläggning, recept kommer framöver!

Nu växer zuccinin också så det knakar, så har delge mig gärna tips på vad jag ska göra med alla!!

Mina biffar

1 kg Fläskfärs
2 rivna gula lökar
2 dl vatten
1 dl ströbröd
2 ägg
1 msk socker
salt och vitpeppar

Blanda vatten och ströbröd, låt svälla en stund, tillsätt resten. Blanda väl. Forma små fina biffar. Stek dem så dem får fin färg. Jag brukar köra biffarna klara i ugnen.

3 kommentarer:

Maja sa...

ÅH, det låter ju gudomligt gott :D

annamaria sa...

Ja ibland är det gamla traditionella bara sååå gott!

Anonym sa...

Dessa pannbiffar är jättegoda och lite billigare att göra i ordning eftersom de inte innehåller några mjölkprodukter och dessutom fläskfärs istället för nötfärs/blandfärs/köttfärs.