Jag är nykär i min matberedare. Denna fantastiska pryl använder jag alldelels för lite. Passera tomaterna till tomatmarmelad, deg till kolakakor, kålsallad...ja mycket kan man göra i denna apparat. Jag ska erkänna att även om jag älskar att laga mat så gör det inget om det går att förenkla - dock utan att försämra resultatet. Deg till kolakakor är ett sådant recept! Receptet kommer från Sofi - kalasbra, tack Sofi!
Kolakakor
30 st
100 g mjukt smör 1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienserna i matberedaren till en deg. Dela i två delar, gör två avlänga rullar. Lägg på bakplåtspapper-klädd plåt. Platta till dem lite - antingen med handen eller med en gaffel. Jag tog bara handen. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter. Skär kakor i sneda bitar. låt svlna så på plåten.
Njut med en kopp kaffe och en spröd härlig kolakaka.
4 kommentarer:
Mumsigt! Kolakakor som är lite sega gillar jag!
Oj, var det så enkelt att göra kolakakor! Har alltid fått för mig att det var så meckigt, men jag hade tydligen fel :)
jag har som sagt trott detsamma - men min nya kärlek ordnade det hela!
Det där är familjens favvo-kakor. De går åt som smör. Brukar göra dem ganska stora Men nästa gång ska jag göra dem mini-mini, som små munsbitar.
Skicka en kommentar