Google+ Followers

tisdag 1 januari 2008

Mangokyckling på Nyårsdagen


Gott nytt år!!

Idag, sådär lagom dagen efter, efter en underbar nyårsafton med underbart god supé. Suget efter stark mat är fullständig - undrar varför. Kyckling med mangosting är gudomligt lagom starkt och mycket gott! En promenad i snön - det snöar faktiskt!! Härligt!

Mangokyckling 4 pers.

1 rödlök
1 gul lök
½ chilipeppar
½ gul paprika
½ röd paprika
½ grön paprika (övriga halvor passar utmärkt i en fräsch sallad till rätten)
3-5 vitlöksklyftor
½-1 dl mango chutney
5 dl vatten
3 msk kycklingfond
3 dl grädde
mexikansk kryddblandning
paprikapulver
grillgrydda
salt och svartpeppar
maizenaredning

4 kycklingfileer
ca ½ burk philadelphia ost
1 hekto rökt skinka ( gärna basturökt )
persilja

Skär ett snitt i kycklingfilen så det blir en ficka. Blanda philadelphia ost, grovt skuren skinka och hackad persilja. Fyll fickan i filen med ostblandningen, tryck till kanten så ostblandningen stannar kvar i kycklingen. Bryn kycklingen gyllenbrun, krydda med paprikapulver, mexikansk kryddblandning, grillkrydda, salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg den i en eldfast form.
Vispa ur pannan med 2 dl vatten – häll över i en gryta.
Hacka rödlök, vitlök, gul lök, paprika och chilifrukt (ta bort kärnorna). Fräs detta – lägg över i grytan. Vispa ur pannan med resterande vatten – häll i grytan. Tillsätt kycklingfond och mango chutney. Krydda med lite mexikansk kryddblandning, paprikapulver och grillkrydda. Sjud såsen i ca. 15 min. utan lock. Tillsätt grädden och sjud ytterliggare 10 min. Sila såsen – spara grönsaksröran. Fördela grönsaksröran över kycklingen och sätt in den i ugnen (225 gr)
i ca 10 min.
Koka upp såsen – smaka av med ev. mer kryddor, tillsätt maizenaredning till önskad tjocklek.
Servera med ris och en god sallad! Smaklig spis!!!

1 kommentar:

Kryddburken sa...

Gott Nytt År! God fortsättning, hoppas ni alla haft ett trevlig nyår! Önskar dig fortsatt lycka till i matbloggarvärlden! hälsningar från Öland