Moghrabiah - vilket underbart namn! Det är en stor couscous. Härstammar från östra medelhavsområdet och förekommer i rätter framförallt från Libanon och kallas därför libanesisk couscous. Ett annat vackert namn är pärlcouscous. Det känns en aning enklare att komma ihåg det än Moghrabiah. En sak stämmer dock inte vad gällande koktiden - koka din Moghrabiah dubbelt så lång tid som det står. Jag har använt frebacos variant. Denna sallad fick mycket bra betyg av maken och Abbe.
Moghrabiahsallad
4 p
1,5 dl okokt Moghrabiah (kok med buljongtärning och vatten enl anvisning)
1 pkt fetaost
10 cm skivad gurka
1 tomat i bitar
½ strimlad rödlök
½ hackad grön paprika
½ hackad röd paprika
valfri sallad
grillad kotelttpastrami
1 avocado i skivor
Valfri mängd ostfyllda inlagda paprikor
3 ägg i halvor
skivad ölkorv
2 st skivade salladslökar
Blanda salladen på ett stort fat. Servera med gottt bröd och en Yoghurtdressing.
(Jag vet inte varför det blir dubbla radavstånd...vet någon varför?)
4 kommentarer:
Gillar också Moghrabiah och håller med om att koktiden inte stämmer alls! Ser väldigt gott ut!
Snygg design på bloggen förresten!
Ja men du, jag säger detsamma. Berättade just för min svägerska om denna fantastiska maträtt. Sa att man behöver koka den längre än det stod, men visste inte att man behövde fördubbla den. Men det var ändå något härligt över den där gummiaktiga koncistensen.
Angående dubbla radavstånd. När jag först lägger in en bild, sedan skriver texten & till sist lägger in en bild till i slutet får jag dubbla radavstånd. Så då får man sitta och knappa och ändra allt igen. Vet inte om det är därför du fått det men kolla!
När du skriver o har bilder så kan du växla mellan två fönster SKRIV el Redigera Html... Är du på "fel" ställe o skriver så får du detta radavstånd. Växla sida så får du det rätt.
Supertack för Ciderhjorten! Den blev himmelskt god o hela familjen höjde recpetet till skyarna!
Tack än en gång
Kram
Skicka en kommentar