torsdag 14 augusti 2008

Färsk pasta med filé och pinje

I det här huset serveras det inte överdrivet mycket pasta. Det blir mest pasta med kättfärssås eller möjligen carbonara. När vi tog svängen om Stockholm och gamla Stan så åt vi underbart god pasta. Krämig, gräddig, svamp och så oxfilé. Allt blandat med perfekt kokt pasta. Så nu fick jag för mig att laga något liknande. Oxfilé fanns ingen i butiken så det fick bli fläskfilé. Laga det här till fredagsmyset, servera med ett glas rött. Underbart god pasta!

Färsk pasta med filé och pinje
4p

1 fläskfilé
6 färska champinjoner eller en näve kantareller
4 skívade sommarlökar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 påse pinjenötter
150 g sugarsnaps
salt och vitpeppar

Strimla köttet och stek. salta och peppra. Bryn svampen. Lägg kött och svamp i grytan, häll över fond, skivad vitlök och grädde. Sjud 5 minuter. Blanda ner skivad vårlök och sugar snaps. Låt allt bli varmt. Sugar snapsen får gäran vara krispiga och goda. Blanda sedan såsen med kokt färsk pasta. Strö över nötterna.

Servera med ett gott rödvin eller varför inte svartvinbärssaft!





3 kommentarer:

lina sa...

Här äter vi pasta för jämnan känns det som:) En riktig favorit hos hela familjen. Låter grymt gott med din krämiga pasta!

Anonym sa...

Det är så himla kul att apa efter när man ätit nåt gott ute! Ser ut som du lyckats, mumsigt ser det ut!

Anonym sa...

Det låter såååå gott! Det är så tråkigt att vara nötallergiker för om jag tålde det så skulle jag säkert använda det i varenda maträtt jag gjorde!