onsdag 9 januari 2008

Ciderhjort

Tänk om jag kunde ha sånt flyt som vår Abbe! Trevliga arbetskamrater som inte vill ha sina hjortstekar - hur bara gör man? Abbe önskar då lite tips - Vad ska jag göra med hjortsteken?

Jag hade gjort följande underbart goda stek-recept. Sköter sig själv på spisen och såsen blir underbar - blir dessutom mycket sås.

Ciderhjort

1 kg hjortstek
1 flaska äpplecider
5 enbär
3/4 dl kinesisk soja
2 skivade vitlöksklyftor
1½ tsk dragon

mjöl + vatten till redning av såsen
3 dl grädde
salt och vitpeppar

Blanda cider, enbär, soja, vitlök, dragon i en gryta. Lägg i steken sjud ca 1½ timme. Lägg steken i folie. Sila skyn, koka upp, häll i grädden och red med mjöl och vatten. Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp köttet och servera med Rotfruktgratäng och den gudomligt goda såsen.

En fräsch sallad till. Martina från Nybban lämnade tips på följande kålsallad:

Martinas sallad

1/2 litet vitkålshuvud
1/2 kilo morötter
1/2 purjolök
1 röd paprika

Strimla kålen o morötterna o paprikan fint.

Blanda1/2 DL olivolja,1/2 dl äppelcidervinäger,1/2 dl socker koka upp och häll över salladen och blanda. Håller sig ca 1 v .

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Du är ju toppen! Har precis fått besked om att en hjort, samt ett rådjur är på antågande nu på lördag ;). Receptet låter ljuvligt gott! Blir så glad över att hitta nya spännande recept... fortsätt gärna på denna vilda linje *skrattar*

Receptet är sparat!

Kramar

Dubbelörn sa...

psst glkömde fråga vilken typ av äppelcider?! den vanliga el en osötad, du vet som finns på systemet?

annamaria sa...

Det är vanlig sötad cider som finns på ICA! Vad härligt med viltkött i antågande - vill också ha.... Lycka till kramizzz