Grillad pastrami, fräscha grönsaker och en god Rotfruktsgratäng. Rotfruktsgratäng är bara sååå gott. Vintermat åt barnen som älskar snön. Även om det tyvärr numera är lervälling överallt.
Rotfruktsgratäng
6 p
5 små portionsformar eller 1 stor
300 g potatis
150 g palsternacka
150 g kålrot
2 ägg
2 dl kesella
1,5 dl grädde
salt och vitpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
15 cm skivad purjolök - gärna det gröna
Riv potatis och rotfrukter - gärna i matberedaren. Blanda rivet med övriga ingredienser. Häll upp i formar/form. Grädda i ugnen ca 40-50 min i 200 grader.
3 kommentarer:
Rotfrukter gillas stenhårt av mig för tillfället, går mängder här hemma. Gratängen låter god, har aldrig testat göra gratäng med rivna rotfrukter förr! Mumsigt:)
Älskar också ugnsrostade rotfrukter. Brukar rosta på plåt med örtkryddor o olivolja. Sedan blandar jag detta i bulgur. En god yoghurtsås till o lyckan är fullkomlig ;)
Kramar
Vad gott det låter - blandat med bulgur. Det har jag aldrig provat - ska testas!
Skicka en kommentar