I den här konstant hungriga familjen så skulle inte detta underbart goda recept duga som middag. Däremot som en härlig kvällsmat. Kanske med en fullkornspasta förstås. Dock är inte fullkornsbröd barnens favorit tyvärr så det får bli ett ljusare bröd. Om barnen får bestämma helt så blir det varmrökt lax i stället för kallrökt - de gillar den bättre.
Solrosskott- och sockerärtssallad med kallrökt lax och pepparrotskesella
4 p200 g kallrökt lax
1 påse späd spenat
1 korg cocktailtomater
150 g sockerärter
1 påse solrosskott
1,5 st paprika
1 st röd lök(ar)
1 dl Kesella mager kvarg
riven pepparrot
salt
1 st citron(er)
8 skiva(or) fullkornsbröd
1 påse späd spenat
1 korg cocktailtomater
150 g sockerärter
1 påse solrosskott
1,5 st paprika
1 st röd lök(ar)
1 dl Kesella mager kvarg
riven pepparrot
salt
1 st citron(er)
8 skiva(or) fullkornsbröd
1. Skär löken i skivor, paprikan i bitar och tomaterna i två delar. Blanda detta med babyspenat och sockerärter. Lägg salladen på tallrikarna med laxskivor bredvid. 2. Blanda kesellan med pepparrot och smaka av med lite salt. Servera salladen med pepparrotskesella och en citronklyfta samt ett gott fullkornsbröd.
Recept och bild från tasteline
1 kommentar:
Så gott!!! Detta sparar jag till en söndagslunch el ev en lättare middag... mums så gott det lät...
Kram
Skicka en kommentar