torsdag 8 maj 2008

Apelsin-marinerad kycklingfilé med Parmaskinka

Nu är det Pingst, helgerna avlöser varandra och jag hänger inte riktigt med i svängarna. Denna saftiga och underbart god Kyckling inrullad i Parmaskinka passar utmärkt till helgens grill. Väldigt enkelt och smakar underbart gott. Till förrätt skulle jag välja denna härliga Sparris-rätt med kryddgårdsås.
Sen på med grillen! Jag fick tips på marinaden på det utomordentligt trevliga forumet - Matforum.

Njut nu av helgen! Jag har idag oljat hela min altan inklusive soldäck så jag ska njuta därute tänkte jag. Vad ska du göra?

Apelsin-marinerad kycklingfilé med Parmaskinka
4p

4 Kycklingfiléer i strimlor på längden (dela varje filé i 3 delar)
1,5 dl apelsinmarmelad
1 msk sambal oelek (eller färsk chili)
1 pressad vitlöksklyfta

Parmaskinka

Blanda marmelad, vitlök och sambal. Lägg kycklingen i marinaden, marinera några timmar. Linda sedan skinka runt varje kycklingbit. Lägg på grillen!

Servera med det du gillar bäst. Jag tog ugnsbakade morötter och potatis. En kall sås passar fint.

Så passar jag förstås på att ragga röster till min goda fisksoppa - rösta gärna på mitt bidrag till Sveriges godaste fisksoppa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

God kyckling du och sparrisen med för den delen!Ska försöka testa.

Anonym sa...

Du har återigen räddat helgens mat! Det är så kul att testa dina recept,har inte blivit missnöjd hittills.

Trevlig helg
Mia C

Ps. Har inte hunnit testa brödet, förstår inte vart tiden tar vägen med en tosig 2-åring hemma Ds

annamaria sa...

Åh tack snälla! Jag förstår verkligen att du inte hinner med en 2-åring. jag tycker det kör ihop sig med mitt lilla gäng ibland men då får dem också baka...det blir så mycket merarbete bara - men roligt förstås! Stor kram och trevlig pingst!!

lina sa...

Mums vad gott! Har inte ens hunnit fatta att det är pingst:) Men skönt med helg dock!!!