Google+ Followers

måndag 13 maj 2013

Mustig cajungryta med kyckling



Som ni har märkt så gillar jag mat som går att förbereda. Det har blivit så med åren, stor familj och mycket arbete kräver lite planering. För såna som mig, trevlig planering. Det händer rätt ofta att jag lagar morgondagens middag efter att vi just ätit middag. Perfekt att bara värma dagen efter innan läxläsning, diverse träningar och andra trevligheter. Det här är just en sådan perfekt gryta! Blir dessutom ännu godare av att tillagas dagen innan, gärna 2 dagar innan också för den delen.
 
Mustig cajungryta med kyckling
450 g kycklinginnerfilé
2 msk soja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1.5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
½ tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater eller passerade tomater
2 lagerblad
1 msk socker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt och vitpeppar
½ dl grädde
3 st chorizo
Blanda kyckling med soja. Fräs lök och vitlök, tillsätt alla kryddor och fräs lite till. Tillsätt allt utom korv och grädde, sjud 15 minuter under lock. Tillsätt därefter korv, grädde och smaka av med salt och vitpeppar. Låt koka upp.
 
Servera med ris och god sallad eller lite kokta vårprimörer kanske?
 

Inga kommentarer: