Google+ Followers

tisdag 16 april 2013

Kycklingsoppa och goda soppbrödet

Känns lite läskigt och samtidigt väldigt roligt att blogga igen. 2013 års första inlägg blir något så enkelt och gott som Kycklingsoppa och ett hembakt bröd som passar utmärkt till soppa. Dessutom väldigt enkelt och snabbt gjort. Om du hellre vill ha andra grönsaker - bara byt ut dem.

I soppan finns goda små tunna spagetti sk. Vermicelli. Passar utmärkt i soppor. Se bilden nedan.

Välkommen åter kära läsare!

Kycklingsoppa
6 p

700 gr kycklinginnerfile
1 L vatten
2 köttbuljongtärningar
2 grönsaksbuljongtärningar
2 morötter
1 bit rotselleri
1 gul lök
1/2 purjolök
3 dl grädde
1 msk paprikapulver, gärna starkt
1 tsk gurkmeja ( kan uteslutas)
1,5 dl liten pasta tex vermicelli
1/2 paprika
Persilja
Salt och vitpeppar
Olja att steka i

Hacka grönsaker och lök i små bitar. Skr kycklingen i små bitar. Fräs kyckling, salt och peppar på. Lägg i en gryta. Fräs grönsaker utom paprika och persilja. Lägg i grytan. Häll i resten. Sjud 15 min. Smaka av med mer salt om det behövs. Vid servering, lägg i paprika och persilja.

Internationellt bröd
1 stort bröd

5 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
1.5 tsk salt
2 msk olja
1,5 dl havregryn
10-11 dl vetemjöl

Lös jästen i kallt vatten, tillsätt resten. Rör till en smidig och rätt lös deg. Jäs 1 timme. Baka snabbt ut ett bröd och lägg på plåt med bakpapper. Jäs under duk 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt bröden längst ner i ugnen och sänk direkt till 200 grader. Grädda ca 30 minuter. Svalna på galler.







4 kommentarer:

Linn sa...

Kul att du börjar igen!! :D

annamaria sa...

Tack snälla! Ja när man ändå står där och fotograferar och donar så får det bli lite bloggande igen. Väldigt roligt! Ska bara lära mig lite nytt nu också.

Per och Lotta sa...

Det bästa som hänt på länge!
Per bakar brödet och jag lagar soppan. Tack Anna!

annamaria sa...

Vad härligt, så glad jag blir! Tack ska ni ha!!!