måndag 20 maj 2013

Torsk med gott täcke!


Den här rätten påminner mig om min kära morfar. Han älskade den men tyckte tomaterna var...ja inte goda helt enkelt. Fast vi gillar dem! Det här är en snabb rätt men som ändå känns väldigt lagad på något vis. Dessutom med FISK! Jag är alldeles för dålig på att laga fisk. Vi gillar det men det blir liksom inte av så ofta som det borde. Fisksorten kan bytas ut till det man gillar och har hemma. Välj en sort som inte är på svarta listan i alla fall.

Testa det här! Mycket gott - och såsen blir super!

Torsk med gott täcke
5-6 pers.

2 paket fryst torsk eller sej (eller ännu hellre färsk såklart)
20 cm finstrimlad purjolök, gärna det gröna
2-3 skivade tomater
hackad dill
salt och vitpeppar
4 dl grädde
ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda fisken runtom och lägg i en ugnsform. Lägg purjolök, dill och tomater på och runt fisken. Häll grädde runt. Strö över lite ströbröd. In i ugnen ca 20-25 minuter. Brukar vara lagom att sätta in den när potatisen är i kok.

Servera med kokt potatis och kokt broccoli! Mums!

4 kommentarer:

Titti sa...


Hej har provat fisken, underbart
god, den blir det flera gånger
till. Tack AnnaMa

annamaria sa...

Hej Titti!

Det var roligt att höra!!! Enkelt och smidigt! En av våra snabb-favoriter här hemma :-)

Martina sa...

Hej. Ska fisken vara bitskuren och tinad eller kvar i sin "blockform" när den tillahas?

annamaria sa...

Hejsan Martina!

Den blir bäst om den är tinad. Jag har gjort den frusen också men eftersom fisken släpper vätska så blir såsen liter blaskig. Jag brukar skära den i delar men är inte nödvändigt. Mest för att det är enklare vid serveringen.

Lycka till och trevlig helg! // Anna Maria