onsdag 7 januari 2009

Wallenberg har flyttat in

Nu är det billigt kalvkött på City Gross, för den delen så är färs i allmänhet rätt dyrt nu så kalvfärsen är faktiskt inte så mycket dyrare. Passa på att göra lite Wallenbergare. Lena fina och saftiga biffar. Servera med potatismos och gröna grönsaker. Mums! Lingon glömmer man inte förstås.

Mina Wallenbergare
4 p

400 g kalvfärs
2 dl grädde
4 äggulor
salt och vitpeppar
2 dl lättvispad grädde

ett gott ströbröd

Mixa färsen med salt och peppar några sekunder i matberedaren. Blanda ner äggulor och mixa - häll i 2 dl grädde, lite i taget. Lägg över smeten i en bunke och rör ner 2 dl lättvispad grädde. Ställ in i kylen 30 minuter. Forma 4 biffar med blöta händer och panera dem i ströbröd. Stek dem långsamt ca 6 minuter på varje sida.


Det här med ströbröd - jag är lite känslig när det gäller ströbröd. Vad använder ni?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, ny design! Knappt att jag känner igen mig. Ströbröd, jag gör eget eller struntar i det.

annamaria sa...

Hej Emma! Ja jag brukar testa lite nytt bland, det brukar dock återgå till en ljusare variant efter ett tag men man måste testa lite. Hoppas den känns okej!

Anonym sa...

Wallenbergare var länge sen jag åt, men jag brukar skippa grädden i mina recept, jag tycker biffarna får sån konstig "lever-smak" av den... Men biffar är gott!! Ha en trevlig helg och på återseende!

Anonym sa...

Jag har sällan ströbröd hemma,blir oftast en franskbrödkant. Pankosmulor gillar jag att steka i.
Skickar en utmärkelse till dig på min blogg eftersom jag gillar den!
(du måste inte skicka vidare)
Trevlig helg/ Karin

Anonym sa...

Åh vad gott! Jag älskar husmanskost! :-)

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!