måndag 22 juli 2013

Anna Pannas Fiskgryta

 
I dag var det tänkt att göra lunchen superenkel. Hade köpt Fisksoppa-bas i fiskeaffären och skulle endast tillsätta kummel och räkor. Ja vispa till en aioli också. Öppnar locket och inser att Rötmånaden har anlänt, ner i soptunnan.
 
Vilken tur att det blev så, för vilken fiskgryta det blev av det som då fanns i kylen. Fisken kan såklart bytas ut mot det du gillar eller har hemma. Även en näve handpillade räkor skulle passa fint.
 
Servera grytan med kokt potatis. I dag har vi skördat våra egna som smakar underbart. De hade vuxit i vårt cementrör på tomten. Tänk att det fula röret till slut fick en användning.
 
Vilken är din fiskfavorit?
 
Anna Pannas Fiskgryta
 
600 g kummel i munsbitar
2 morötter i slantar
1 liten palsternacka i slantar
1 purjolök i skivor, även det gröna
dill
salt och vitpeppar
3 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk mjöl
3 skivade tomater
 
Fräs grönsakerna i lite smör. Pudra över mjölet och tillsätt grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Sjud 15 minuter. Tillsätt därefter fisken och dillen, sjud 3-5 minuter till. Smaka av med ev mer kryddor. Precis innan servering tillsätt de skivade tomaterna. De ska bara bli varma.
 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

En fråga bara.. ska fisken verkligen bara sjuda 3-5 minuter? Blir den klar då? Eller ska man steka/koka den innan man tillsätter fisken?