Google+ Followers

onsdag 26 december 2007

Annandagens filé





Det är nu jag brukar bli trött på Jansson. Då är det väldigt gott med något annat. Annandagen är dessutom den dag då man riktigt hunnit varva ner. Då behövs en superenkel fläskfilérätt som går snabbt att göra. Även om det blir en skinkmacka framåt senkvällen...


Annandagsfläskfilé

4 p

1 stor fläskfilé eller två mindre
skivade färska champinjoner
salt och vitpeppar
2 msk vetemjöl
2-3 dl grädde
1 msk soja
lite vatten

Skiva filén. Banka ut skivorna med handen. Stek köttet på hög värme, salta och peppra. Lägg på ett fat. Häll i lite vatten och skölj ur pannan - skyn sparas. Stek svampen. Lägg i köttet i pannan. Pudra över mjölet, vänd runt. Häll över vatten, soja och grädde. Sjud 5-10 minuter. Smaka av, krydda mer om det behövs. Servera med det du gillar bäst - vi gillar ris. Även god fräsch sallad.





Inga kommentarer: