![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGFXCP0Cg3M1cTXivuEyHNUPycj-Zl49RTiTaJX2rD4PChFDO7ukH-CrgOxjh_h69m6nwFJzqkkm6g3e_ZtHFlT8DRaWg5l-ROjxs2PPnpybZ_ZIiW2Rs7eBF1XUJ5B8ySZ6_yEzVx5Fj5/s400/PICT0712.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkSjPfU7MD8niac991nYqJrvRGP1MU_RoS45CzlkYPV8bcrS-RcDOC9EGqyJpJV8qmsxoHo3ciCAQC7Cdry5mLyYy9Ni2Y3Iek2vN-AzJLlfMhy0rLnQ3pvqXD2kia8DT_HP1GvYSXbHIj/s400/PICT0708.jpg)
Ingen jul utan mjuk pepparkaka. Nu doftar det jul i hela vårt hus! Klockan är 10 på förmiddagen, lill-pluttan har precis somnat. De två stora är i skolan och den nöjda Mamman bara njuter. Nu blir det en kopp kaffe och en tjock skiva pepparkaka.
Nöjda mammans mjuka pepparkaka
150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria Pepparkakskryddor
TILLAGNING
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfettet. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfettet. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0YbF0Tb3ng7ezJRpRDgtapmeL6MuAa9kROf_qd3oVeAnRw1rE7BVGRipBXCNJKumhu2sh8OzTypwued4-RTWrMiHvKAmDSF9Pl7slgITpnCDvaDjgoet8bsjV1Gmd9uCFbWm-c55kBltX/s400/PICT0716.jpg)
1 kommentar:
Du har så rätt, det blir ingen riktig jul utan mjuk pepparkaka. I år vet i tusan hur det blir, här har det inte bakats nånting alls.
Hur hinner du med ? =)
Skicka en kommentar