Google+ Followers

lördag 29 december 2007

Förrätt till Nyårsafton kanske...eller inte...eller





Krispiga rårakor, lite robust och så oändligt gott! Ja, inte är det lätt att välja dessert i år heller. Det finns så fantastiskt mycket gott att laga. Ja vi får väl se hur det blir....


Franska rårakor med Löjrom
4 pers.

8 potatisar
1 gul lök
3 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
margarin eller smör

1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka
1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)
1 msk finhackad rödlök

Skala potatis och lök och riv de fint på rivjärn. Vispa äggen med en gaffel och blanda ner det rivna. Krydda. Bryn fettet i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek lite mindre tunna frasiga plättar. Servera dem rykande heta med iskall creme fraiche, löjrom och rödlök.

Bild från coop.se

1 kommentar:

Sara sa...

Så gumman, nu finns desserten att beskåda på min blogg :)