tisdag 5 februari 2008

Semledagen


Njut av riktigt god semla idag! Mjuk gosig bulle, mycket mandelmassa och grädde. Det ska vara kardemumma i bullen förstås. Förr så var detta sista dagen innan det var dags för fastan, sista dagen med fet och god mat. Så vad passar väl inte bättre än semla. Skulle det vara riktigt fett och gott så blev det en hetvägg - en semla i varm mjölk. Inget för mig men ändå. Hjorthornssalt i bullarna ska visst vara knepet för att få den perfekta och fluffiga bullen.
Vilket är ditt bästa semletips?

4 kommentarer:

Åsa sa...

Smaskens! Jag hoppar över semlebullarbaket i år. Kan inte komma ihåg när senast men köpte faktiskt en semla i förmiddags. Och den var god som tur var :)

Brukar annars vara försiktig med mjölet och låta degen jäsa ganska länge så kan det hända att bullarna blir lite fluffigare än vanligt. Och så massor av kardemumma i. Gärna nymalen :)

lina sa...

Mitt bästa tips är egengjord mandelmassa med mald mandel, vatten & florsocker!!! Det är mumsigt värre!

Anna-Eva sa...

Min man brukar mosa mandelmassan med lite grädde så den bli lagom fast. Sen tar han alltid lite av mandelmassan under locket också så att det blir extra mumsigt när man äter upp det.Han är bäst på semlor i familjen och den som alltid gör dom :)

RANA sa...

Guuuuuud, vad gott!!! Fatta att jag inte har ätit nån semla i år. Ännu, alltså! :-)
/Rana