fredag 1 februari 2008

Fläskfilé med grönpeppar


Den här gången blev det fläskfilé men det fungerar utmärkt att göra denna rätt med överblivet kött. T ex en stek eller vilket kött/kyckling du önskar. Fungerar självklart med vegetariska alternativ också. Grillad kyckling från butiken är också gott. Lätt osten kan varieras men du kan också välja en smaksatt creme fraiche. Tomat och basilika-varianten är god. Jag har inte provat den produkt som kallas "panna". Har du? Svamp, trädgård och skaldjur finns tror jag.

Fläskfilé med grönpeppar
3-4p
1 stor fläskfilé
6 strimlade soltorkade tomater
10 skivade stekta champinjoner
1 brk valfri smaksatt lättost
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
20 mortlade grönpepparkorn

Bryn filén så den får fin färg. Salta och peppra. Låt den gå klart i ugnen. Lägg i folie 20 minuter. Skiva den och lägg tomater och svamp över. Koka ihop övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över och strö lite riven ost över. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.

Servera med en sallad med bönor. Råstekt potatis, ris ja vad du gillar bäst helt enkelt!


Sen tänkte jag bara meddela till er kära läsare att jag tar en sväng till sommarstugan så här mitt i vintern. Återkommer till civilisationen efter helgen. Ha en superbra helg - det ska vi ha!

En svart bakgrund ska jag fundera på under helgen...vad säger ni - vit eller svart???

5 kommentarer:

Malin sa...

Hej Anna
Jag tycker nog den förra bakgrunden va bättre:-)

Kram Malin

lina sa...

Jag gillar också den förra bakgrunden bättre, är lite svårt att se vissa textfärger mot svart tycker jag! Ha en underbar helg!!!

Sara sa...

Jag tyckte den svarta färgen var fräck, den vita är ju också fin. Hm vilket svårt val :) Hoppas ni har en underbar helg i sommarstugan !!! *kram*

Lisa Ulrica sa...

Anna-goding! Jag tycker svart ger bilderna lite extra sting sen behover du nog bara tanka pa att valja textfarger som funkar mot svart dvs ljusa farger som ar latta att lasa. SNart ar jag hemma igen... puh! Langtar nu. Den egna sangen lockar valdigt!

Anonym sa...

Vitt är bättre än svart! Svart är snyggt, men gör texten svårläst