måndag 4 augusti 2008

Sommarens goda Tomatmarmelad

Många har rynkat på näsan när jag säger Tomatmarmelad. När de väl vågar smaka denna delikatess på en bit mogen brie så är uppsynen en annan kan jag säga. Prova - så enkelt att laga och så oändligt gott! Prova på en rostad macka också...ungarna här bara älskar den.
Tomatmarmelad på mitt vis

12 mindre burkar
1.5 kg tomater
1.5 kg syltsocker
skal av 2 citroner
skal av 1 apelsin
pressad saft av 1 apelsin och en citron
Passera tomaterna i matberedare eller mixer eller med mixerstav. Häll tomaterna i en kastrull + skalen + saften. Koka upp - sjud 5 minuter. Häll i sockret. Koka 5 minuter till. Skumma väl. Häll upp i väl rengjorda - gärna sköljda i atamon enligt flaskans anvisning. Vilket förbättrar hållbarheten. Fyll burken ända upp till kanten - minskar risken för mögelangrepp.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad händig du har varit idag. Det ser fint ut med dina burkar, smakar säkert jättegott!!

Dubbelörn sa...

Vi som skördar tomater i mängder!! Vilket toppenrecept, det här tar jag till mig o ska garanterat testa det.

Tackkram

lina sa...

Så härlig den ser ut. Kan verkligen tänka mig den till en bit ost precis som du säger. Mums!

Kinna Jonsson sa...

oj, vad gott det här ser ut. Synd bara att jag inte har några egenodlade tomater.

annamaria sa...

Visst är det härligt med egenodlade men det går med svenska ärligt köpta på ICA . Vi har en tomatodling några mil från sommarstugan - underbara!

Lisa sa...

allt du gjort senaste tiden ser så vansinnigt gott ut! och tomatmarmelad har jag bara ätit en gång, på gröna tomater. det var helt okej, men jag är ingen marmeladätare så några mängder blrv det ju inte. kan dok tänka mig att det är godare på röda tomater.

Susanne sa...

Du skållar och skalar alltså inte tomaterna innan du passerar dem med mixer? Receptet låter jättespännande och enkelt, så jag ska definitivt testa det! :o)

Mvh Susanne

annamaria sa...

Hejsan! Precis, det är det som är så smidigt. Många recept kräver detta och det tycker jag är lite bökigt. Fungerar utmärkt utan det. Lycka till!!!!

Anonym sa...

Jag har gjort detta recept flera gånger och det blir supergott varje gång! Tusen tack för att du delat med dig av denna delikatess!