lördag 9 augusti 2008

Kantarellmackan


Bilden talar för sig själv. Det är helt enkelt det godaste som finns. Hembakt grovbröd, egenplockade kantareller. Stek svampen, salta och peppra - sen en stor skvätt grädde som får koka in någon minut. Servera på ett gott bröd. Lyckan är total. Nästan gråtfärdig blir man. Njut! (Det blir nog nästan lika gott av färska köpta kantareller från affären)
Eftersom Krubb fortfarande har mack-tävling så ber jag nu snällt att få bidraga med ännu en goding. Vi får se om man får lämna två bidrag. Den andra mackan hittar ni här.


9 kommentarer:

lina sa...

Åhhh....har varit sugen på kantarellmacka ända sedan jag såg en underbar bild i ngn mattidning! Har tyvärr inget kantarellställe här som jag vet om. Men mums vad härligt det ser ut!

Anonym sa...

Jag väntar på att "mina" kantarelller ska växa upp. De är ju lite senare i den norra delen av landet. Man snart är det min tur!! :-) Då blir det infrysning av (förhoppningsvis) mängder med svamp!

Anonym sa...

Visst är det gott med kantareller. Blir sugen att gå ut och plocka, synd att man varken har tid eller att vädret inte har varit riktigt tillåtande för det den senaste tiden (iaf inte för mig). Jag brukar göra en lätt stuvning som får åka in i ugnen på ett franskbröd med en bra lagrad ost strödd ovanpå.

Anonym sa...

Nu blir jag verkligen avis! Det där är bland det godaste som finns. Får vänta tills trattis/trumpeterna kommer för jag hittar inga gula här hos mig.

Lisa sa...

är detta typ det godaste man kan äta?!

annamaria sa...

Jaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Anna-Eva sa...

Jag åt köpta kantareller häromdagen men det är inte det samma. Jag vill plocka själv men har aldrig hittat kantareller i Skåne, bara några få.Dumma Skåne :(

annamaria sa...

Värdshus, Småland och så massa kantareller - ja varför inte???? hahaha

Anonym sa...

Visst blir man sugen på soppa men man blir ju precis lika sugen på kantareller.... kantarellsoppa kanske? Smörstekta kantareller på rostat bröd eller knäckebröd är bland det bästa som finns! :)