lördag 20 april 2013

Godaste marinaden till lördagens GRILL


Solen skiner i Småland och jag hoppas den gör det hos dig också. Det vissna i landen skulle behöva plockas bort men dagen fylls i dag av andra trevligheter. Dottern spelar fotbollscup och aldrig att jag missar det! I kväll vankas det Grill, maken vill nog inte missa sin chans att ta över köket eller jag menar grillen.

Det finns såklart en uppsjö av färdiga marinader men oj så gott det är att göra egen. Dessutom enkelt att göra. Självklart blir smaken på köttet kraftigare om den får marineras länge men några timmar fungerar också fint! Fläskfilé eller sk. Fläskytterfile passar utmärkt. Jag gillar inte ordet fläskytterfile, den styckningsdetaljen finns inte. Vad är för fel på hel fläskkotlett som det faktiskt är?

Hemgjord Potatisallad, ja vem längtar inte efter det nu när det börjar bli vår. Passar perfekt nu till vårkalaset och kanske studenter och annat trevligt.

Njut av solen och lördagen!

Marinad till 2 fläskfiléer eller en större hel urbenad fläskkotlett

2 dl olja
2 msk soja
1/2 pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk 4 peppar
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
2 msk grillkrydda
En skvätt worcestershire sauce

Blanda ihop och häll över filéerna som ligger i dubbla plastpåsar.

Om du vill: När du lagt köttet på grillen, koka upp marinaden i en gryta och häll över det grillade skivade köttet. Så behålls den goda smaken yyterligare.


 


 

Inga kommentarer: