lördag 1 juni 2013

Chokladfondant en ljuvlig skapelse

Ja ordet fondant blev jag bekant med för många år sedan. Jag vann en recepttävling, en Grillmeny. Jag och maken fick åka till Grythyttan och laga mat, ja och för all del äta mängder av god mat och dricka oerhört goda och exklusiva viner. Vi lagade då Rådjur och till det POTATISFONDANT.

Det ska vi inte göra nu, utan nu blir en godare variant av Fondant med ljuvligt mjukt chokladigt innehåll. Den ska inte vara som kladdkaka utan mycket lösare...det får gärna välla ut ljuvlig choklad när man sätter skeden i den. En klick grädde och färska bär passar utmärkt till. Filéeade apelsiner är också gott. I dag blev det jordgubbar.

Chokladfondant

200g choklad
200g smör
4st ägg
2dl socker
1dl kakao
1dl vetemjöl

Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman. Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret. Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpat.

Slå upp i portionsformar. Baka dem i 220 grader i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen. Testa er fram! Fondanten ska vara hård på ytan och mjuk och rinnig i mitten.
 

 

2 kommentarer:

Katarina sa...

Chokladfondant är ljuvligt gott. Jag brukar äta den med vaniljglass.

annamaria sa...

Ja det är verkligen såååå gott! Ha en fin lördagkväll!