Google+ Followers

tisdag 23 oktober 2007

Limpa á la sonen




Som sagt barnarbetet fortsätter. Gipset är borta och ny plastskena på plats i väntan på operation. Jag vet jag ska inte gnälla, det finns dem som har det så mycket värre...
Idag är det Albins tur att fixa maten när Mor är enarmad. Köttfärslimpa med diverse fyllningar är gott och enkelt. Idag blir limpan fylld med ärtor och morötter. En annan favorit är soltorkade tomater, hackade oliver och vitlök. Den här varianten är kanske mer barnvänlig eller?

Albins köttfärslimpa 4p

8 hg färs
1 ägg
1 dl ströbröd
2 dl mjölk ( ev mer - färsen ska bli ganska lös)
1 liten riven gul lök
salt och vitpeppar och en gnutta socker
2 burkar ärtor och morötter (eller annan fyllning)

Blanda allt.

I ugnsformen:

Ströbröd på limpan
Klyftad lök, morotsslantar
Buljongtärning eller en skvätt fond
2 dl Vatten
Forma en limpa i en ugnsfast form. Lägg klyftad lök, morotsslantar, buljongtärning och några dl vatten runt limpan. In i ugnen 200 grader ca 1 timme. Häll på mer vatten runt limpan om det blir torrt. Gör sedan sås på skyn. Servera med kokt potatis och lingonsylt.


Har man tur som jag - så får man hemgjord lingonsylt från Mormor!

Limpa á la sonen

Inga kommentarer: