måndag 3 december 2007

Hemlagad stark senap

Senapsrecept efterlyses!!!

Hittade detta recept i gömmorna men har fortfarande aldrig gjort egen senap. Jag är så sugen på att prova. Vad tror ni - låter det inte gott med lite honungssenap till skinkan. Har du ett bra recept - mottages tacksamt! Jag har ingen senapskula tyvärr...
I många recept är det grädde eller creme fraiche - är det någon som vet hur länge det håller?


Hemlagad stark senap
2 dl


Ingredienser
1 ½ dl senapspulver, 70 g, Coleman´s
1 msk vetemjöl
1 1/4 dl vatten
1 ½ msk vinäger
1 krm salt
3-4 msk socker
2 msk olja


Smaksättning:
honung eller konjak eller skal av ½ citron

Tillagning
Blanda senapspulver och mjöl i en skål. Koka upp vattnet och tillsätt det hett under kraftig omrörning. Låt stå ca 20 minuter så att mjölet sväller och blandningen svalnar. Rör ner vinäger, salt, socker och olja samt valfri smaksättare.
Förvara senapen i en burk med lock.

1 kommentar:

Sara sa...

Honung i senapen låter kanongott till julskinkan, när vi var i Canada så hade dom vissa sorter med honung i senapen och det var otroligt gott, det saknar jag här i Sverige.

Vad roligt att du gillade brödet, vilken sorts ost åt du till ?

Jag tror inte Mitt Örestad finns kvar, den är nog utbytt mot Lokaltidningen. Hur kommer det sej att du skrev om mat i den ?