torsdag 31 januari 2008

Rödvinsmarinerad rostbiff


Laga mat på en höft, det är många livrädda för. Jag är livrädd för recept, ja undrar ni varför skriver hon då en herrans massa recept?? Det handlar om att inspirera. Följ inte mina recept slaviskt - jo om du är riktigt skraj. Ta väl valda delar och gör sen efter ditt eget huvud. Vad du tycker om. Rödvinsmarinaden är på en höft. Ta vilka kryddor du gillar. Jag tog dem här. Nästa gång så ser den annorlunda ut. Så lägg nu ditt kött i en god rödvinsmarinad så har du en underbar fredagsmiddag!

Rödvinsmarinerad rostbiff
4-6p

ca 1 kg Rostbiff eller annat nötkött ( går också bra med urbenad lammstek) eller fläskfilé.....

Marinad:

Rödvin
timjan
pressad vitlök
färska örter
paprikapulver
lite finhackad paprika

Blanda marinaden. Lägg köttet i dubbla påsar, häll över marinaden. Låt stå minst ett dygn.

Ta upp köttet, torka av lätt. Stek köttet i stekgryta tills det fått fin färg. Salta och peppra. Häll på 2 dl vin och 1 dl vatten. Sjud ca 1,5 timme. Ta upp köttet och låt det vila i folie i 20 minuter.

Gör under tiden sås av den härliga skyn. Antingen en klar rödvinsås eller en skvätt grädde i till en god söndagssteks-sås. Variera med en bit grönmögelost i såsen.

Servera med kokt potatis eller en gratäng eller ännu hellre rofruktsgratäng! Eller kanske bara en fräsch sallad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rödvinsmarinad blir ju såå gott!! Det var ett tag sen jag gjorde nu!

Anonym sa...

Jag gör precis som du, lagar väldigt sällan något direkt efter recept. Jag häller i de flesta ingredienser på en höft och smakar för att stämma av. Det gör det lite svårt att skriva precisa recept. Å andra sidan känner jag många duktiga matlagare som absolut vill laga efter recept.

annamaria sa...

Hej fröken dill! Ja numera så skriver jag ner allt jag lagar - det gjorde jag aldrig innan bloggtiden. Smaka är som du skriver det allra viktigaste av allt - massor av skedar ska det vara!!!