torsdag 15 maj 2008

Kyckling, fetost och fredag

Olivolje-marinerad fetaost!


Nu kryper vi ut ur våra bon och börjar umgås igen. Vi har suttit och kurrat i stugvärmen och nu är det äntligen dags för lite socialt umgänge. Äsch vilket skitsnack. Många beskriver våren precis så här. Visst att vi träffas och grillar nu men inte sitter jag och maken och ugglar helt ensamma hela vintern för att det är kallt ute. Eller vad sägs? Hur det nu än är så är det trevligt med lite grillmys. Vi blev härom helgen bjudna hem till våra goda vänner. Blev bjudna på underbart god mat.
Kycklingklubbor som först var kokta i en stark thaiinspirerad gryta och sedan lades på grillen.

Har inget exakt recept men kocken brukar ringa mig och då är ingredienserna följande: lök, röd eller grön currypasta, kokosmjölk, paprika, fisksauce, salt och peppar, många limeblad. Ja det är på ett ungefär.
Låt gärna klubborna ligga i lagen (efter att de är kokta) en bra stund innan grilldags. Sen har vi två lätt känsliga (min make och kockens fru) - de svettas på överläppen och piper av lite styrka. Så då gjorde såklart kocken dessa underbara grillspett också. Marinera kycklingen och trä sedan upp på blötlagda spett. Ananas mellan bitarna på spettet. Till all god kyckling fick vi härliga sallader och ljummen potatisallad!

Så ta nu och umgås lite! Grilla och drick lite vin. För det ska i alla fall jag göra i morgon!

Trevlig helg på er!

Snart är tiden för röstningen slut på tävlingen "Sveriges godaste fisksoppa": mitt bidrag vill gärna ha fler röster. Snälla.

5 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Som jag har röstat!!!! *skrattar*

en herrans massa gånger, bara så att du vet ;)

Sara sa...

Ja, jag kom ju på det sen! Så dum man är ibland! Nu ska jag också rösta på din fisksoppa. En skam att jag inte har gjort det tidigare! ;)

Anna-Eva sa...

Hur gott ser det här ut då??? Nu blir jag avundsjuk.

lina sa...

Gud sååå gott det ser ut! Trevlig helg!

Anonym sa...

Musigt med kyckling på grillen, vi grillade en hel som rimmats först.

Ha en bra söndag!