onsdag 28 maj 2008

Maken är inte hemma

Det är inte mycket min käre make inte tycker om att äta. Han älskar lever - det säger väl allt. Det serveras inte här, jag har inte lärt mig äta denna delikatess (?????). Men varm smörgåstårta som är så gott!!! Det äter han inte. "Smörgåstårta ska vara kall" - äsch vilket skitsnack! Det är supergott! Det går alldelels utmärkt att göra en hel rund tårta men när det bara är jag och barnen så gör vi en halv. Receptet är till en halv - men hög tårta.

Min varma Smörgåstårta
4 p

4 hönökakor
2 brk creme fraiche
1 brk champinjoner
2 hg god rökt strimlad skinka
6 hackade vårlökar
3 kokta hackade ägg
salt och peppar

överst:
skivade tomater
riven ost

Fräs skinka, lök och svamp snabbt. Ta av från spisen, vänd ner äggen, creme fraichen + lite salt och peppar. Rör så lite som möjligt. Varva hönökaka och fyllning (lägg den direkt på bakpappersklädd plåt). Lägg skivad tomat överst och riven ost över. Gratinera i ugn 200 grader i ca 30 minuter på nedersta falsen.

Servera en god sallad till!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Har bara gjort kall smörgåstårta av hönökakor men det där verkar jättegott. Jag ska lägga ut lever imorgon så akta dig för mig då om du hatar lever!

Anonym sa...

Har aldrig testat varm smörgåstårta någongång, men vanlig, oj vad det är gott!

annamaria sa...

Ni måste prova - det är kalasgott! jag tittar in hos dig i morgon karin så får vi se om det kanske kan bli lever till maken framöver....

Anna-Eva sa...

Min kära make var ytterst sketiskt till jättemycket när vi träffades men oj vad han har lärt sig. Han skulle älska din varma smörgåstårta så jag får nog göra en sån snarast :)

annamaria sa...

Anna-Eva: det är likadant här! Här får alla äta allt både make och barn. Det är bra att lära sig gilla det mesta. jag skulle till och med äta lever om jag bara slapp göra det själv. (kan ha något med vårt yrke att göra....det där med lever....)

Anna-Eva sa...

Jag hatade lever redan som barn. Men jag älskar leverpastej :)

Camilla sa...

Hejsan!
Jag tänker trotsa min kräsne gubbe och göra denna ikväll!
Låter ju supergott och enkelt!

Trevlig helg!

annamaria sa...

Ja gör det! Det är så gott så! Hoppas ni gillar det!!! Mysig helg till er nu då!!!