måndag 27 maj 2013

Svärmors paradrätt


Ni måste prova denna smarriga kassler-rätt! Den går att variera i det oändliga men är alldeles perfekt bara så här också. Om man vill, lägg till: ananas, bananer, paprika, zuccini, jordnötter mm mm. Första gången jag åt den var hos min då blivande och nuvarande svärmor, minst 20 år sedan nu. Tack för en suverän måndagsrätt!

Svärmors paradrätt

1 bit kassler
3 dl grädde
1 dl chilisås

Vispa grädden och blanda med chilisås. Skiva kassler och lägg i form, häll gräddchilin över. Gratinera i ugn 25 minuter.

Servera med kokt ris och gärna kokt broccoli. Mums!


 

7 kommentarer:

Malin sa...

Denna rätt är helt underbar! Brukar varva kasslerskivorna med broccoli, men har aldrig tänkt på att prova tillaga den med ananas; ska absolut prova! Tack för alla härliga recept!

annamaria sa...

Hej Malin! Ja så snabb och enkel och variationsrik. Tack för fint beröm :-)

Hej Bondmoran och välkommen! Jag minns faktiskt inte - jag ska gå dit och kolla. Återkommer! Det är lite bökigt med länkarna över huvudtaget tycker jag - har försökt med någon annan också men inte lyckats.

annamaria sa...

Har kollat nu Bondmoran....jag minns banne mig inte. Jag höll på med flera av länkarna och det var bökigt minns jag. Undrar om det var dem jag fick mejl i från, du har inte fått det?

Bondmoran sa...

Nej jag har inte fått något mail från dem. Det finns ju inget kontaktinfo till dem heller tyvärr :-(

Jag har provat att lägga tillbakalänken både som widget och i ett inlägg men det funkar inte ändå. Suck!

/Bondmoran

annamaria sa...

Ja det var i en widget i alla fall som jag klistrade in, inte i ett inlägg. Usch så tråkigt. Du får prova igen. Lycka till!

Sara på Vardag.nu sa...

Enkelt och gott! :)

annamaria sa...

Ja just måndagar brukar kunna bli fulla av aktiviteter och annat här så då är det bra när det går snabbt....och ändå är så gott :-)