![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMznf7sRzo3I57RPFcMoaSVxbrc6vVMlNeLd4oI8GcHHHXG7fypOwmejipZQSqhTVaafQsY-X7uKWQ48wE11b2ZD0JGE7rkCnqFiJpDBstPC4SlTJnjhPHfqNphFv5u5_x7j1wUftyxh0L/s320/blogger-image--803605358.jpg)
Vårlig Korvgryta med rotfrukter
Till buljongen:
2 l vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
1 msk Lantbuljong (kan bytas mot extra buljongtärning)
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
20 cm strimlad purjolök
vitpeppar och salt
Grönsaker/rotfrukter/korv
1 bit rotselleri
1 bit palsternacka
1 morötter
5 potatis
1 liten kålrot
½ falukorv
Koka upp allt till buljongen utom salt. Sjud 10 minuter och smaka av med ev mer salt. Tillsätt alla grönsaker/rotfrukter, sjud 15 minuter och tillsätt därefter falukorv skuren i små bitar. Sjud 5 minuter till. Smaka av igen, rotfrukter och potatis suger åt sig salt, tillsätt ev mer.
Servera med creme fracihe, persilja och rädisor! Givetvis ett gott bröd till också - idag blev det veckan bröd från Peppes Konditori här i byn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar