![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM2uX_bWrzl8tmqW1lqruk2V2UNzUKcjVnhfCqtskF1egkDB7XpzRfSz6vCRYJAKeBth2PBF8aKOYlEhfw6R7yXW9gw2YglF_gCUeeTHvccSjBf_pxPR_aB3xspiemRRBGXvF5EX4IljHK/s400/PICT0466.jpg)
Vilken middag! För många år sedan så lagade jag en liknande rätt och tappade bort receptet. Fick för mig att göra en förnyad variant. Så här mumsigt blev det! Super-gott jag lovar! Inte ens maken klagade över att vingarna snart växer ut på ryggen av alla kyckling.
Baconkyckling med kantareller
1 pkt bacon
3 kycklingfiléer
15 cm skivad purjolök
en näve strimlade basilikablad
1 skivad tomat
1 dl riven ost
lite grillkrydda
Sås:
1 pkt
kantarellost
1 tsk sambal oelek
½ buljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Stek bacon i små bitar. Fräs purjolöken på slutet. Stek filéerna. salta och peppra + lite grillkrydda. Skiva filéerna. Lägg skivorna + basilika i en ugnsfast form. Purjofräset över. Koka ihop - vispa såsen, smaka av med mer salt om det behövs. Häll såsen över. Lägg skivad tomat och riven ost överst. Gratinera i ugn - 200 grader i 20 minuter.
Vi hade...vågra knappt säga det - friterade pommes till. Rysligt gott och onyttigt. Jag ska inte skylla allt på min pajade tumme bara lite. Det är en aningen knöligt att skala rotfrukter. För rotfrukter och potatis i ugn hade varit perfekt!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFad9bwXgMWbrlUmRl4OoHC8f_BMkvxyrFohg4Q0chY-__Qy01FA6QhxhQFT1aKegxH3UZNZJaQUI5ZK8WTV6KaoGFtA7QeA6JCtKiy4uQt35QehDlmZrv3rvWMl6mhoWiPlXb1hcp8gDq/s400/PICT0477.jpg)
2 kommentarer:
åh vad gott det såg ut :) ibland måste man lyxa til ldet .)
Ja absolut! Mysmat är väldigt viktigt!
Skicka en kommentar