tisdag 27 november 2007

Nästa generations matnörd är född!


Ja så här ser hon ut - nästa generations matnörd! Min egen lilla Molly. Frågar alltid - får jag laga med dig mamma? Självklart! Köket ser ut som ett mindre kaos efteråt men det är det värt. Här har lilla fröken åstadkommit en egen soppa som hon skulle bjuda sin mor på. Innehåll: potatisskal, squash som är minimerad i vitlökspressen (säkert bra att lära sig), vitlök, rivna morötter, lite saft och skal av en clemetin. Tja, sådär gott kan jag väl säga men med den mat-störning man har så känns det ändå bra att sitta och äta min lilla mollas soppa. Vill man inte äta Mollys soppa så passar en härlig Löksoppa i kylan. Här är för övrigt snö igen. Underbart väder idag.

Gratinerad löksoppa
4 - 6 pers

6 stora gula lökar
1 3/4 l kalvbuljong
2 dl vitt vin
50 g smör el. margarin
6 skivor vitt bröd
4 msk riven ost
3 lagerblad
1/2 tsk timjan
salt och vitpeppar

Fräs den tunt skivade löken med smöret i en stor kastrull eller eldfast gryta tills den får en guldbrun färg.Häll på kalvbuljongen och vinet. Lägg i lagerblad, timjan, salt och peppar. Låt koka i 20 min.Skär brödet i små bitar och torka dem i ugnen.Häll upp den färdiga soppan i en eldfast soppskål eller i små, eldfasta portionskoppar. Strö på brödbitarna och täck med mycket riven ost, helst en blandning av schweizerost och parmesan.Sätt in soppan i ugnen 275 grader i 4 - 6 min och gratinera soppan så att det bildas en vacker brun skorpa.
Så gottigt!!

Blogger tror jag lever sitt eget liv ibland, kan någon vänlig själ tala om för mig varför den fetade texten flyttas upp mot den andra texten trots att jag gör dubbla radavstånd???????????????

7 kommentarer:

lina sa...

Vilken sötnos:)Så kul att hon vill vara med i köket,det skapar intresse och matglada barn. Min son har aldrig varit en stor ätare,och det är mycket han är skeptisk till. Önskar att hans intresse kommer snart också...fast baka gillar han!

När det gäller texten som flyttas upp, prova att skriva br med tag före och efter och sedan enter direkt efter texten där du vill att mellanrummet ska börja. Fick det tipset av en snäll läsare och det funkar för mig oftast. Ibland måste jag publicera inlägget och sedan redigera igen för att det ska funka. Föstår du något av mitt svammel?

annamaria sa...

Usch vad du är duktig! Br med tag före osv säger mig inget tyvärr...jag tror jag ska rekommendera sjuksköterskeutbildningen ha mer datautbildning fast det kanske det är nu förresten det är ju sådär 11-12 år sen jag gick hm....
Om du orkar och har lust - förklara gärna lite till....

Anne sa...

Men, så söt hon är :)

lina sa...

Föklarar gärna! Tag = < & >. Skriv tag br tag och sedan enter efter texten som ligger just innan du vill att mellanrummet ska komma. Publicera sedan inlägget. Funkar det inte redigerar du igen och gör precis samma sak, då brukar det funka för mig!

annamaria sa...

Lina!!! Du är en pärla!! Det funkar trots att man är så okunnig och då är det tur det finns sådana som du!!! Tack snälla!! Skulle nog behöva gå en data-kurs...fast man klarar sig bra när det finns andra kunniga och det är tur!

lina sa...

Var så lite så!

Kristina Eriksson sa...

Molly, vilket fint namn! Heter man så kan man bara bli gullig.