fredag 9 november 2007

Potatistrudel med skogssvamp

Denna gudomliga potatisvariant gjorde vi till nyår - detta är bland det godaste man kan äta i potatisväg. Ett tips! Kör inte dem för länge i ugnen - då spricker dem ( av egen erfarenhet....bara man tar ut dem i tid så funkar det utmärkt).

Bild lånad från tastelinePotatisstrudel med skogssvamp

400 g potatis(ar)
100 g skogschampinjoner
2 st Schalottenlök
30 g persilja
10 g färsk timjan
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
salt o peppar
4 st filodegs arkSkala och koka potatisen. Putsa svampen och skala och hacka schalottenlöken. Hacka persiljan och plocka timjanbladen. Stek lök, svamp och örter i en matsked av smöret, ställ åt sidan. Värm smör, mjölk och grädde. Pressa potatisen när den är färdigkokt. Rör ner gräddmjölken så att potatispurén får en lagom fast konsistens. Rör ner svamp- och lökhacket, och späd eventuellt lite till. Låt purén kallna. Smält smöret till penslingen. Pensla ett filoark i taget och placera en klick av potatispurén i arkets nedre del. Rulla ihop och vik in kanterna. Pensla med jämna mellanrum. Fäst genom att pensla en sista gång med smöret. Grädda slutligen rullarna i 5 minuter på 200 grader.
Strudlarna passar till det mesta - vegetarisk, kött, kyckling, fisk ja allt helt enkelt.

Laga nu lite strudel i helgen - de är underbara! Trevlig helg på er alla!!!

2 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Det ser väldigt gott ut och just ordet strudel är jag lite svag för. det låter så aptitligt. Fin blogg förresten.

annamaria sa...

Tack så mycket! Ja visst låter det gott med strudel. Det mjuka moset är underbart mot det krispiga, mumsigt! strudel är fint i alla sammanhand tror jag...äpple är inte heller fel...eller hur?