![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_BEdY_ErxfSbo2CPc3rKbNIyMVOBrUh79VCO3wCeHRXrOVf4QVTqvtZaunL2TUk46sY1fujjoB2ZpYZ6THyQegq6JKRnX6_9nSQAwUtEgr3hyphenhyphenKU2BkCWU8uvzqZJz8UqUiHmHwHLY8pKv/s400/PICT0352.jpg)
Ja så här blev den. Min torsk-ersättare. Hajmalsfilé eller Pangasius som den så fint heter. Kocken informerade mig om att den också brukar kallas vietnamesisk sjötunga. Som restaurangerna använder i stället för sjötunga men kallar den för sjötunga....hm....
Den är mild i smaken och kräver precis som kocken sa, en kraftig sås med mycket smak.
Här är den dubbelpanerad. Jag gjorde så här:
1 filé/person (de är jätte-stora och räcker och blir över)
uppvispat ägg
vetemjöl
Wasa ströbröd
salt och vitpeppar
Salta och peppra filéerna. Vänd filén i mjöl först sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Lägg på ett fat.
Stek de sedan i mycket olja och lite smör - så att de nästan blir friterade. Steks på
svag värme för att inte bli för hårt stekta. Vänd inte för ofta då lossnar paneringen lättare.
Servera med Kall citronsås
Kall Citronsås
2 dl crème fraiche
pressad citron
3 msk dill
salt
peppar
en gnutta socker
2 msk purjolök, strimlad
Blanda creme fraiche och dill. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Garnera med purjolök.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT-HQby4J8MwgoQjOwHTHd5tjw-Zz4UIXl76VJH9G807l7wVIv6uWLRBikIDoQIxhCuxo0tjSlb6s53wnO7ya1I78f4zXcH7TNBYh84qIYDc7JZmG4jJ6Uor_VGCPEMTF1WQS6UXTLtqNW/s320/ls_grill_vemsarsasen_222.jpg)
Sen tänkte jag bara säga att här hemma så går Hollandaisesauce på påse från Knorr hem allra bäst..........
4 kommentarer:
Åt sån där fick förra veckan och undrade vad det egentligen var. Vietnamesisk sjötunga lät ju finfint.
åh, pangasiusfilé är så himla gott :)
åh jag kunde inte bli gladare att hitta denna blogg, har länge letar en bra recpetblogg ;)
Du är så välkommen!
Skicka en kommentar