fredag 16 november 2007

Fredagscanneloni

Canneloni låter lite avancerat och fint sådär. Det är nog det sista det är i alla fall. Vanliga färska lasagneplattor, rulla in en god röra, bechamelsås över, riven ost, gratinera klart! Så fantastiskt gott bara. Det är säkert inte så här de görs i Italien (vad vet jag?) men det kvittar kanske, de är goda i alla fall. Dessutom går de små godingarna att variera i det oändliga. Skinka, fläskfilé, kyckling, färs, renskav osv. Det finns torkade cannelonirör att köpa de har jag inte provat, tycker det känns godare med färska. Har någon provat - är de goda?
Annapannas canneloni
2 p som är hungriga

4 lasagneplattor
10 st skivade färska champinjoner
1 dl strimlad rökt skinka
1 strimlad sommarlök
3 msk färskost med gräslök
Fräs svampen, blanda sedan ner övriga ingredienser. Värm, låt ej koka. Fördela röran på ena delen av plattan - vg se bilden. Rulla ihop Lägg cannelonin i en ugnsfast form med skarven neråt.

Gör en krämig bechamelsås - en skvätt grädde i gör inget. Krydda ordentligt med vitpeppar och salt (pastan behöver det).
Häll över bechamelsåsen och lägg riven ost över. In i ugnen 200 grader tills osten har fått en guldgul färg och pastan känns klar. Ca 30 minuter.
Vill man inte ha skinka så tar man kyckling och creme fraiche med tomat och basilikasmak - det är också gott!
Självklart måste det vara en god sallad till! Trevlig helg!!

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag har povat torkade rör och jag tycker mest det är bökigt att försöka fylla dom. Nästa gång köper jag färska plattor !

Anonym sa...

Detta ska jag göra!! Tack för tipset!


Igår bakade jag din "rör ihop kaka". Uppskattades väldeliga hemma! :D

annamaria sa...

Hej Liza! vad kul att den uppskattades!! Lycka till med caneelonisarna - de är goda!