torsdag 13 december 2007

Anna pannas JulkolaJag trodde inte det var sant att det kunde bli goda kolor av följande recept men jag hade fel! Så superenkla. Dessutom ingen grädde - för de som bryr sig om det. Det blir inga mängder kola men det går så snabbt och de är verkligen goda. Barnen instämmer. Världens bästa gåbort-present för övrigt.

Julkola i mikron


2 msk vetemjöl
1 tsk kakao
2 msk sirap
2 msk smör
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en djup tallrik. Kör smeten i mikron i 30 sekunder på full effekt. Ta ut och rör om väl. Kör igen i 2 minuter. ta ut och rör om. Häll upp smeten på bakplåtspapper. Låt stelna. Klipp i lagom bitar.
10 kommentarer:

Sara sa...

Hejsan ! Jag såg inte din kommentar förrän nu. Vi har verkligen haft fullt upp, jag känner att jag inte hinner sitta vid datorn alls så mycket som jag önskar. Att blogga är det inte tal om. Sambon jobbar natt och då får jag dra lasset här hemma. Hela helgen är uppbokad och jag känner lite panik nu. Har inte gjort ett endaste julgodis. Så jag får nog allt sätta fart. Hur har ni det ? Är alla friska och krya nu ? Kramar Sara

Lisa sa...

Hej gamla syster!
Hörru en fråga från en fattig student utan micro....jag har önskat mig en i julklapp:-)
Kan man göra den där kolan på spisen?
Är tacksam för svar inom snar framtid...tack..
I love u! puss från lill syrran...

annamaria sa...

Jag har inte provat - men var försiktig den får absolut inte koka längre - för då blir den stenhård! Puss puss love u päron...

Sara sa...

Hej ! Jodå, nu är hon frisk igen...men hostan hänger i, men det brukar den göra ett tag. Hon gick faktiskt Lucia redan i onsdags kväll, tyckte hennes morgon trötta mamma var hur bra som helst ! Har du hunnit med många lusse firande ?

Mjölksyra sa...

ååh, dom såg också riktigt goda ut!

J sa...

Gillar matbloggar & din var trevlig! Jag kommer tillbaka!

Anonym sa...

jag försökte mig på att göra den här kolan igår och följde receptet precis men ändå blev det en besvikelse. det är väl antagligen jag som gjort fel någonstans men kolan blev ungefär som en kladdkakssmet med oerhört mkt socker som knastrade mellan tänderna. inte blev kolan hård heller. har du någon aning om vad som kan ha gått snett? kolan ser ju så himla god ut på bilderna!

annamaria sa...

Hej fia! Det låter som du har kört kolan för kort tid - det där med mikrougnar är ju tyvärr olika hur effektiva dem är. Sockret ska definitivt var helt smält och smeten ska vara glansig när den är klar. Du får prova igen - kör dubbelt så länge. Jag har 900 w som hösgta effekt. Vad har du?

Anonym sa...

ja det stämmer. min micro går bara upp till ca 750 tror jag. får prova igen helt enkelt. tack så mycket!

Anonym sa...

Tack för receptet :D Kolan blev jättebra & supergod :D